tirsdag 31. august 2010

I bokhyllen

Jeg er ingen lesehest. Jeg skulle ønske jeg var det, men jeg får ikke meg selv til å sette meg ned med noe som sikkert er  en god bok. Jeg er nok for rastløs til det.. Men kokebøker, blomsterbøker, festbøker og  interiørbøker har jeg mange av, og de koser jeg meg med!! Det er nok fordi de får kreativiteten til å boble, og rett etter jeg har bladd i en, spretter jeg opp og har lyst å gjøre noe..ett eller annet.. lage eller kjøpe noe :) 


Jeg benytter helst enhver anledning til å invitere familie og venner på besøk, og en bursdag får ikke gå stille forbi her i huset..selv ikke min egen ;)   Igår kveld tok jeg et dypdykk i koke- og festplanleggingsbøkene mine, så nå er jeg full av ideer som må settes sammen til en god plan for festen vi skal ha på lørdag. Jeg blir glad om du har noen gode oppskrifter på fingermat ol. som du vil dele med meg!?

mandag 30. august 2010

Bursdagsgave til meg...

fra Sweet Memories :)   
..vel, jeg har bestillt og betalt den selv, men det gjør ingenting når innholdet er så fint!

3 fuglehus til nøkler og en fin gren til å henge opp smykker ol på. 
 
Det er ikke så lett å ta fine bilder i den mørke gangen vår..med strie på veggen *leei*! Syns den klumpete strien er så utrolig forstyrrende bak alt av veggpynt! En vakker dag skal den bort... Men det er litt av en jobb.. Kanskje du har et godt tips? :)

Håper du har en fin dag!
Jeg forbereder meg til høstens første skoleoppgave; 
scenerom, som vi får utdelt i morgen..

fredag 27. august 2010

Hjemme igjen..

...i kalde Norge! Borte bra, men hjemme alltid best..selvom jeg fyrer i peisen idag :)


Vi har hatt en deilig uke i Tyrkia. Strålende sol og temperaturer opp mot 40 grader hver dag! Godt var det da med 10 000 kvadratmeter svømmebasseng og en herlig strand ved hotellet! 



Kommer tilbake med mer bilder.. men nå må jeg løpe :)

Ha en fortsatt fin dag!

onsdag 18. august 2010

Når trekkfuglene flyr sørover....

...da flyr jeg etter dem :)


De er et vakkert syn på himmelen, men når grågåsen vender sørover er det et tegn på at høsten er veldig nær! Jeg har allerede sett noen flokker som har flydd..og det er kjipt! Sommeren skulle vart litt lenger. Men imorgen slår jeg følge med grågåsen! Vi reiser til Tyrkia og skal kose oss i 30-40 grader i en uke. Gleder oss! Om jeg finner internett og bloggelyst er det ingen som vet.. Men kanskje :) Vi sees plutselig!

Hej så lenge ♥

tirsdag 17. august 2010

Drømmen om et naust...

Vi elsker sjøen, og båtfolk som vi er, drømmer vi om et naust! Et sted hvor vi kan ha båten innendørs om vinteren, og ikke minst et fint sted å reise til om sommeren. Et sjarmerende lite sted hvor jeg kan få utfolde den maritime delen av meg :) Jeg drømmer om skjeve gulv som knirker, vegger som skriker etter hvitmaling og et bittelite kjøkken som virkelig trenger kreative løsninger :) Et naust med sjel!!


Naustet på bildet til venstre over her er faktisk vårt. Eller, Mr.Handyman kjøpte det sammen med to kamerater som et sosialt oppussingsprosjekt for snart 10 år siden - og du kan jo se hvor langt de kom med det prosjektet. Jobb og familie som de alle fikk seg etterhvert tok mer tid enn de så for seg, så idag står det der - trist og forlatt. Hadde det ikke vært for at de er flere som eier det, så skulle jeg gitt det litt omsorg og litt maling :) Til tross for at det egentlig er litt for nært hjemme og at det er altfor lite til båten vår!

På bildet til høyre ser du naust med sjel! Gode gamle "bestefarnaust", med en gammel trebåt og masse fiskeutstyr inni :) Jeg følte nesten at de hadde vennlige øyner som så på meg da jeg gikk forbi.. klikk på bildet så det blir større, så ser du det kanskje du også ;)


De gamle bestefarnaustene ligger i Austevoll - og like ved har vi en tomt :) En tomt som er regulert til rorbu-naust. Tomten har vi hatt lenge, men vi har liksom ikke tenkt så mye på å bygge der. Vi har hatt mange andre prosjekter å tenke på - og det har hele tiden lagt i bakhodet at det er så værhardt der ute at det er mulig det ikke er bare bare å bygge noe der..


Meen.. Igår tok vi oss en båttur ut dit. Blikk-stille på sjøen, herlig temperatur, og i havgapet like utenfor så vi niser som svømte i overflaten - Idyll!! Gjett om det satte fart på dagdrømmingen min da :) Vel..det blir ikke et gammelt naust med sjel om vi bygger der.. men med bruk av litt gamle materialer og noen gode bruktfunn, skulle jeg nok klart å få det slik jeg vil ha det :) ....Kanskje en dag i fremtiden....

Til slutt må jeg få takke for mange fine ord fra dere!!
♥   Dere gjør blogging gøy  

mandag 16. august 2010

5- årsfesten


15 barn og foreldrene deres feiret sammen med oss :) Takk og pris for at solen bestemte seg for å stråle fra klar himmel! Vi koste oss i hagen med pinãta knusing, plaskebasseng og gaveåpning :) Guttene mine er jammen heldig som har så mange gode venner!!


Festens tema var "verdensrommet" og bordet ble dekket med stjerner og planeter. Jeg syns det er gøy med temafest, men jeg er ikke så glad i typiske "barnebesøk- kopper og fat" med bilde på .. så all pynt ble hjemmelaget. Den svarte duken er en rull med 5meter nervøs fløyel/velour fra Jysk, og planetene er isoposkuler i forskjellige størrelser - kledd med stoffet fra Jysk.


Det ble selvsagt servert pølser (guttenes favoritt), og til sultne foreldre lagde jeg pastasalat. Stjerneboller med kanel og sukker var klissete å lage, men gøy for bursdagsbarnet som var veldig stolt over å kunne servere de :) Den skjeve romraketten var enda mer klissete å lage, og planetkaken ble ikke helt slik jeg hadde forestilt meg.. men morsomt var det, og barna ble fornøyd :)


Takk for en fin fest kjære venner!!

ps: Jeg deltar med dette innlegget på foreldremanualens månedens tema; Barnebursdag

torsdag 12. august 2010

Pus hilser på fisk ♥



Da Luringen fikk fisken spurte vi han hva den skulle hete. Han var veldig rask og svarte; "Han heter Kensi" :) Et uvanlig navn som vi aldri har hørt før hvertfall...så vi lurte jo på om han kjenner noen som heter det. Svaret på det spørsmålet kom like raskt og presist; "Ja, fisken min heter jo det"  ♥

Pusen ser ut til å ha en langsiktig plan om hvordan han skal fange fisken, uten å måtte stikke poten i vannet -Han skal nemlig drikke opp vannet ;) Håper du har en fin kveld!

Vasker bort..

..sykdommen! Jeg begynner endelig å føle meg bedre, og idag klarer jeg å gjøre noe også :) ..og det er mye å gjøre!! Jeg er en av de heldige damene som har giftet seg med en mann som ser rot og som faktisk vasker klær av og til ..når han er tom for sokker i skuffen sin.. Så huset har ikke forfalt helt mens jeg har lagt og sett på. Men han ser mest overfladisk rot og ikke det som skjer inni skuffer, skap og skittentøyskurver (!)det må jo være litt orden der også! :) Ok, jeg skjønner at det kan være litt vanskelig for en mann å sortere skittentøy i 5 forskjellige skittenstøyskurver, men han kan jo få lov å prøve å legge guttene sine klær i riktig hylle i skapet!?


Idag koser jeg meg med vasking og bretting av klær :) Det er egentlig litt godt å kjenne hvordan man etter sykdom setter pris på å få gjøre ting som til vanlig er så kjedelig.. Og med bokser fra Kremmerhuset på vaskerommet (ja, jeg vet at de ikke er noen nyhet:) blir det jo enda litt kjekkere! Senger skal byttes på og huset skal vaskes..alle streptokokker som kan finne på å prøve seg på halsen min igjen skal vaskes ut!!

Men når Mr.Handyman kommer hjem er det ikke sikkert han engang ser at håndklærene i skapet har tellekant og at det står nye urter på kjøkkenbenken..Han kommer sikkert til å irritere seg over at jeg ikke har satt fatet mitt i oppvaskemaskinen, eller for posene i gangen med forskjellige nyinnkjøp som blir stående litt for lenge pga jeg ikke vet hvor jeg skal plassere det. Jeg kan jo ikke fylle opp og rote i skapene heller... ;)

Ha en fin dag!
her skinner solen
 

onsdag 11. august 2010

Hipp Hurra


Endelig er dagen her, som Joakim har ventet på i 364 dager ;) 
Bursdagsbarnet glemte helt at han er et B-menneske, og sto opp før fuglene idag! 
"Det er jo natt ennå" sa han da vi spiste frokost! 


  
Tradisjonen tro, fikk han han muffins med lys på til frokost og selvsagt åpne noen gaver. Egentlig ønsket han seg en kanin til bursdagen, men etter en tur i dyrebutikken ville han heller ha en kampfisk!  At mor spilte veeeldig begeistret for fisken da vi var i butikken hadde vel ikke noe med det å gjøre!? :) Kanskje han kan få kanin neste sommer dersom ønsket er like stort da..


Som jeg nevte med et helt klageinnlegg igår, er jeg ikke frisk om dagen, så "kaken" som han fikk med i barnehagen ble ikke så veldig avansert; Muffins med smørkrem og 5-tall som jeg laget av smeltet kokesjokolade. Heldigvis syns han de var gøye, til tross for at han hadde lagt inn ønske om 3 kaker: 5-tall kake, Elias-båten kake og borg kake som jeg har laget til han ved tidligere bursdagsfeiringer.. Snakk om å legge listen høyere og høyere ;)

Gratulerer med dagen, gutten min!!
og gratulerer med dagen til Pappa også :)

tirsdag 10. august 2010

*Hokus Pokus*

Er det noen som kan resten av trylleformelen for å bli frisk!? Jeg sitter her og spiser suppe til frokost fordi alt annet er vondt å svelge. Slapp i fisken og koker over av feber..og slik har jeg vært siden lørdag! Det passer veldig dårlig nå! Imorgen er det nemlig en stor dag i huset; Luringen fyller 5år og gleder seg selvsagt stort til denne dagen :) Som så mange andre mødre, syns jeg også det er utrolig gøy å lage bursdagsfest for mine søte små, og har de siste ukene planlagt 2 fester til minste detalj.. Jeg krysser fingrene for at jeg rekker å lage alt jeg har planlagt til barnebesøket som skal være i helgen - Gutten har lagt inn en bestilling på stjerner- og planetfest, og forventningere er høye!


Heldigvis liker jeg å være tidlig ute når det gjelder innkjøp til slike begivenheter :) Det meste av pynt er i hus og gaver er pakket inn, så gutten skal gjøres stas på uansett!! Det er et stort nederlag for meg å si dette, men nå vurderer jeg faktisk å la min mor få stelle istand famlilebesøket imorgen som hun har tilbudt seg å gjøre dersom jeg ikke blir frisk..♥  Min kjære far har bursdag imorgen også, så det blir jo ikke helt feil å feire dagen i deres hus.... :)

Håper du er frisk og har en fin dag! 

søndag 1. august 2010

Et friskt lite tips..


Mango med lime!

Dette har faktisk min far lært meg :) Selv fikk han det servert i Marokko. Veldig friskt og veldig godt! Skjær mango i småbiter og drypp litt ferskpresset limesaft over. Mmmmm....